Wij zijn ´wij´

SAM_5306

Op Quinta Rural word je enthousiast welkom geheten door Timo & Natascha, eventueel aangevuld met enkele vrijwilligers of  zomermedewerkers.
Ben je nieuwsgierig naar je gastheer- en vrouw? Leer ze hier dan alvast een beetje kennen.

Natascha, 1978

kleinSAM_3241

In Nederland en België was ik een echte jobhopper; 12 steden, 13 ambachten. Van marketing medewerkster via interim-manager tot lerares Mbo en verzorgster van  kinderen met gedragsproblematiek. Onrustig, op zijn minst, altijd op zoek naar vrijheid, autonomie en nieuwe uitdagingen.

In het vroege voorjaar van 2010 in Portugal aangekomen, merkte ik al snel dat dít het leven was waar
ik altijd naar  op zoek was. De drang naar uitdagingen en vrijheid is er (gelukkig) nog steeds; een betere uitlaatklep dan een oude verlaten boerderij transformeren naar een unieke, back to basic maar persoonlijke vakantieplek, bestaat niet.

Na 2 jaar hands-on experience in het mederunnen van een camping en me flink ondergedompeld te hebben in de Portugese samenleving, kwam na lang zoeken deze boerderij op mijn pad.
Overweldigd door het uitzicht, de geschiedenis (de boerderij dateert uit 1673) en de natuur, besloot ik hier te landen. Met de hulp van Portugese werklieden, vrienden, familie en vrijwilligers, heeft de quinta ´zijn ziel´ teruggekregen en zijn we gegroeid tot wat het nu is.

IMG_3044

Eind maart 2013 kwam Timo als vrijwilliger op mijn pad. Zó´n mooi mens en dan ook nog met dezelfde soort dromen én handig… dat is een blijvertje geworden. Nooit had ik kunnen bevroeden dat er  nog geen twee jaar later een mini-mensje ons leven door elkaar zou schudden, noch dat we hier zó van zouden genieten.

Timo, 1976

Na ruim elf jaar van ondernemen in de bouw besloot ik in 2010 het roer om te gooien, de altijd gehaaste en steeds drukker wordende consumptiemaatschappij in Nederland paste niet meer bij mijn gewenste leven. Vanaf dat moment ging ik elk jaar voor lange tijd naar het buitenland om vrijwilligerswerk te

doen op plekken waar de mensen op een andere manier leefden en merkte al snel dat een meer natuurlijke en zelfvoorzienende manier van leven veel beter bij mij paste. Ik raakte zo geïnspireerd dat ik Stichting duurzame
samenleving heb opgericht, opkomen voor een samenleving waarin de mens en de toekomst van onze kinderen DSCN6431
centraal staan in plaats van het economisch belang.

Terwijl ik nog in Nederland op zoek was naar een geschikte plek om mijn stichting te huisvesten, belande ik in het vroege voorjaar van 2013 op Quinta Rural, verliefd geworden op Natascha, de plek, de dieren en de omgeving en het extra leuke is dat dat mijn stichting hier ook een mooie plek heeft

 om een voorbeeld te scheppen van een duurzaam en meer zelfvoorzienend leven.

Hopelijk tot snel, Timo.

Tiago, 2015

Ook Tiago draagt bij aan de sfeer op Quinta Rural. Door zijn verwondering en ontdekkingslust, worden wij steeds speelser en kindvriendelijker. En dat werkt door in onze service en activiteiten. ‘Iets leuks voor de kinderen’ maken geeft zo een driedubbele beloning: ons kind blij, jullie kinderen blij, wij blij, jullie blij, én de gasten zonder kinderen óók blij.

De vrijwilligers/zomerkrachten

Omdat we een kleinschalige camping zijn maar veel waarde hechten aan persoonlijke aandacht & uitleg, gezellige sfeer, activiteiten en goede maaltijden, komen we al snel handen te kort. Zowel in het zomerseizoen als in de aan- en afloop.
Daarom doen we regelmatig een oproep bij vrijwilligersorganisaties zoals Wwoof en Helpx.  Mensen die graag de handen uit de mouwen steken in ruil voor verblijf & maaltijden en soms een zakcentje).

Ook op facebook zie je regelmatig onze oproepen voorbij komen. Zie alhier.

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk op Quinta Rural? Lees meer..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SAM_6028 SAM_6249 SAM_6265 03022013688 CIMG4715 SAM_3571 SAM_4576 SAM_5054 SAM_5847