Je reis plannen: Autohuur, vliegtickets, openbaar vervoer en route

Of je nu met je eigen auto naar Quinta Rural reist of met het vliegtuig, goed voorbereid is het halve werk.
Op weg naar je vakantie in Noord Portugal; laat de pret beginnen!

Als je van plan bent om met het vliegtuig te komen en misschien ook een auto te huren, zorg dan dat je dit zo vroeg mogelijk regelt. Naarmate de zomer nadert, worden de prijzen duurder. Je kunt heel wat besparen door onderlinge prijzen te vergelijken, maar ook door vroeg te boeken.

Vermelde links:

Enkele aanbieders waarbij onze gasten reeds positieve ervaringen hebben, staan hier opgesomd.
Veelal zijn het vergelijkende sites, die de prijzen van de vliegmaatschappijen/ticketbureaus vergelijken. Regelmatig testen wij deze op een bepaalde hoogseizoensperiode en merken dat het ook de moeite loont om de verschillende ‘vergelijkende sites’ te vergelijken. Wees ietwat flexibel in je vliegdagen, ook dit kan behoorlijk schelen qua prijs.

Sinds kort lopen er een aantal affiliate-programma’s: indien jullie de boeking van de huurauto via de links/banners op deze pagina doen, ontvangen wij een klein percentage ‘beloning’ die wij op onze beurt gebruiken om buiten het seizoen zwerfhonden (en soms ook -katten) te helpen.
Voer de boeking dus aub uit via de links op deze pagina: ticket aan de laagste prijs geboekt & de zwerfdieren gesteund in één klap. 

 

Vliegen:

De meeste gasten vliegen op Porto, op exact 97 km van camping Quinta Rural.
Het vliegveld van Porto wordt vermeld als OPO (O Porto), soms als airport Sá Carneiro.

De gangbare vliegtuigmaatschappijen zijn Ryanair (vanaf Eindhoven, Dusseldorf Weeze, Maastricht en Brussel Charleroi), Transavia en TAP Amsterdam, Schiphol.

Sommige gasten vliegen op  Spanje wanneer ze naar Quinta Rural komen. In het hoogseizoen is vlucht+huurauto regelmatig goedkoper via deze route.

Hier enkele prijsvergelijkende sites. Let op, niet allen vermelden prijskraker Ryanair. Moet overigens gezegd worden dat het prijsverschil tussen Ryanair en bijvoorbeeld Transavia steeds kleiner wordt naarmate de zomer nadert.

 

Autohuur:

Rondom het vliegveld van Porto is een hele batterij aan autoverhuurbedrijven. Even googlen en je krijgt enorm veel informatie en aanbieders.

Update 30 juni 2016: tijdelijke 15% kortingsactie van Holiday Cars

VakantieAuto Huren via AutoHuren.nu

Boek voordelig voor vertrek!

sunnycarsSunnycars

 

Openbaar vervoer:
afhankelijk van je startlocatie, zijn er verschillende mogelijkheden. Lissabon – Cabeceiras de Basto: www.citiexpress.eu of www.redeexpressos.pt Porto – Cabeceiras de Basto: www.transdev.pt of rechtstreeks van vliegveld Porto naar Guimaraes met www.getbus.eu, vervolgens van Guimaraes tot Cabeceiras met transdev of citiexpress.

Taxi:
In overleg kunnen we ook de transfer vliegveld-quinta verzorgen. Dit kost rond de 100 – 120 euro voor een personenwagen-taxi en 120-140 euro voor een taxibusje met plaats voor 8 passagiers.

 

Met eigen vervoer:

Klik hier om je route te berekenen tot aan camping Quinta Rural in Juguelhe.

Als alternatief kun je ook een stuk van de route met de ferry afleggen: tussen het Franse St. Nazaire en het Spaanse Gijon.