De Adega: bar – bistro – receptie – recreatie- & inforuimte

De Adega

Toen ik bij eerste kennismaking met de boerderij binnenstapte in de oude opslagruimte en strozolder, ging mijn hart spontaan sneller kloppen.  Een indrukwekkende, ooit 2,5 verdieping hoge ruimte, wanden volledig van hoge dubbele drooggestapeld graniet, hoe hebben ze dat in 1673 voor elkaar gekregen?
Het was meteen duidelijk dat deze ruimte bestemd was om het kloppende hart van de quinta te worden; het meeting point. Al zouden er nog heel wat klussen aan te pas komen. Inmiddels is de  Adega het gezellige ‘meeting point’ dat we voor ogen hadden en zijn we erg blij met deze indrukwekkende ‘binnenruimte’; lekker koel in de zomer en goed schuilen bij minder weer.

 

Receptie

Nu vindt je hier o.a. de bistro, de bar en de receptie. Bij de receptie wacht je al meteen bij aankomst een warm welkom: eerst even inschrijven en de belangrijkste info delen, om daarna met een drankje van het huis in vakantie modus te gaan.
Elke ochtend staan we zo veel mogelijk klaar om je van verdere toeristische of praktische informatie te voorzien.

Inschrijven voor barbecues of activiteiten

Maar ook de diverse inschrijf- en bestellijsten liggen hier voor je klaar : voor je broodbestelling bijvoorbeeld, voor de BoerenBuitenYoga, een ontspannende massage, een ezelwandeling, een wandelexcursie óf een maaltijd: 3 tot 4 x per week kun je in het hoogseizoen namelijk ’s avonds aanschuiven  aan één van de overheerlijke maaltijden of barbecues. Lekker vers bereid met lokale ingrediënten, in de traditie van de Portugese keuken.  Gegeten wordt er meestal buiten, op het terras, in de schaduw van het afdak, bij het zicht van de ondergaande zon. Hebben we onverhoopt een dag minder weer, dan biedt de adega een gezellig alternatief, mét de snorrende houtkachel op de achtergrond.

Honesty Bar

Wanneer de bar bemand is, ben je hier welkom om bijvoorbeeld  van een zelfgemaakte verse milkshake of smoothie te genieten, een tosti of een hamburger te eten, of een bordje tapas ‘voorgeschoteld’ te krijgen, al dan niet in combinatie met de lichtzoetfrisse Portugese (zeer) lokale wijn. En wanneer de bar onbemand is, staan de gasten aan het roer. Het gekende ‘honesty-bar’ principe is dan van toepassing: je duikt zelf de koelkast in en noteert dit op je persoonlijke turflijst.

Terras

Het staat je natuurlijk vrij om buiten op het terras je drankje te nuttigen; in de zon aan het zwembad, naast de vlinderstruik of onder de olijfboom, in de halfschaduw onder de bomen, of in de schaduw onder de terrasoverkapping maar altijd met dat fantastische uitzicht. Wel vragen wij om geen eigen drank/spijzen te nuttigen in de adega of op het adegaterras.

Laagseizoen

Buiten het hoogseizoen is het aanbod van de Adega beperkter maar in overleg is veel mogelijk.