Geocaching in Noord Portugal

Tijdens je verblijf op onze kleinschalige camping/glamping Quinta Rural wil je vast de prachtige pareltjes van de bergen ontdekken.  Wandelend is dit al een prachtig avontuur, maar met Geocaching voeg je er nog een spannend spel-element aan toe. Dit spel in open lucht bestaat eruit een verborgen schat terug te vinden (een “geocache”), aan de hand van GPS coördinaten.

In de omgeving van Quinta Rural zitten een aantal caches (zgn. schatkistjes) verstopt. De weg wordt je gewezen via ‘waypoints’. Je krijgt bij het vertrek enkel de eerste coördinaten mee. Bij dit punt aangekomen, zul je in de cache de cöordinaten van je volgende cache en plaats vinden of deze via opdrachten moeten zien te achterhalen.  Een fantastische & avontuurlijke wandeling gegarandeerd.
In je cachedoosje tref je, naast de coördinaten, ook een logboekje waar je jezelf kunt ‘registreren’ en een voorwerp aan. Het voorwerp mag je enkel en alleen meenemen mits je er iets anders (leuks) voor in de plaats legt.

 

Wat heb je nodig:

 

  1. Geoaching wordt gespeeld met een GPS-apparaat of, steeds vaker, met de smartphone (ook uitgerust met GPS: de huidige generatie smartphones is ook zo nauwkeurig dat dit geen of weinig problemen zal opleveren bij het geocachen). Mocht je zelf niet beschikken over smartphone met GPS of een GPS-apparaat, dan kun je er bij ons eentje huren.
  2. Een gratis account aanmaken bij Geocaching.com – hier vind je ook veruit de grootste verzameling van caches verspreid over de hele wereld (Waaronder zeer veel in Nederland) en hier een geocach uitzoeken. Bij Quinta Rural is dit dus niet nodig: je krijgt de eerste coördinaten van ons.
  3. Wanneer je gaat geocachen met je smartphone heb je apps nodig die de geocaches tonen en navigatie mogelijk maken. C:geo is een goede, gratis, veelgebruikte app voor Android telefoons. In deze apps moet je een koppeling maken met je account op geocaching.com om de geocaches te laden in je apparaat.