Camping

Vakantie vieren op natuurcamping Quinta Rural in Noord-Portugal is uniek en veelzijdig: agricultuur, geschiedenis & wilde natuur gaan hier hand in hand. Zodra je het lagergelegen wijndal verlaat ‘voelt’ het al anders. Hier heeft natuur, mens en dier nog de ruimte om zichzelf te zijn. Onthaasten gebeurt als vanzelf.

                                                                                 

Kampeerplekken

Verspreid over 2,5 hectare vindt je  6 ruime kampeerplekken voor tenten, gedompeld in stilte, gelegen in een prachtig glooiend landschap, verdeeld over enkele grote terrassen, volledig ommuurd en met een adembenemend wijds uitzicht. Iedere plek heeft zijn eigen unieke kenmerken.
Verder deel je dit ‘domein’ met de gasten van de Boerenleeftenten, het Stroleemhuisje en zeer binnenkort, de Mountain Log Cabins.

Autovrij

M.u.v. laden en lossen is de camping autovrij.  Parkeren kun je gratis aan de voorzijde van de boerderij.
Quinta Rural is niet geschikt voor campers of caravans.  Wel beschikken we over 1 kampeerplek speciaal voor een kleinere vouwwagen of kampeerbusje (bv. VW busjes).

Bereikbaarheid

De toerit tot Quinta Rural is uitzonderlijk in Portugal; al die rust en ruimte en tóch direct bereikbaar vanaf de doorgaande weg. Hoewel een typische (relatief smalle) bergweg,is deze goed bereikbaar met de auto.  Met openbaar vervoer kun je tot op 8,5 km komen, tot Cabeceiras de Basto.
Wil je makkelijk meer van de omgeving zien, dan is eigen vervoer aan te raden. 

Sfeer

De sfeer op de camping is los en vrij; (bijna) alles mag, niks moet. Rust, ruimte en gezelligheid. En daarmee voor elk wat wils. Of zoals een gast zo treffend schreef: ´Chaos en vrijheid versus orde en inperking. Wij haalden hier adem en jij maakte het mogelijk. Bedankt!´. 

Kindvriendelijk

Quinta Rural is absoluut kindvriendelijk. En dat gaat als vanzelf; alle ´Quinta Rural´ jeugd wordt hier weer écht kind, gaan op onderzoek en avontuur uit, ravottenbouwen brem-hutten, doen bommetjes in het zwembadje, spelen spannende weerwolf spellen bij het kampvuurdoen aan boogschieten, hagedissen vangen, tekenen de wereld door hun ogen, helpen bij de dieren, in de groentetuin en zelfs bij de barbecues etc.  Het allermooiste is dat dit niet ten koste van de rust gaat. Rustzoekende gasten zonder kinderen voelen zich hier minstens zo goed thuis. 

Eten/drinken

 Bij de rustieke Adega (bar/bistro) kun je terecht voor gezelligheid, een verrassende barbeque, volledige maaltijd of een tussendoortje. Daarnaast hebben we een klein campingwinkeltje waar je je boodschappenlijstje kunt inleveren. Verder zijn er enkele restaurants te vinden binnen een straal van 5 km. Voor de grote boodschappen kun je naar Cabeceiras de Basto (8 km) of één van de lokale markten.

Zwemmen

In ons zwembadje (de bioplonsbak) van 7 x 4 x 1.50 kun je een heerlijk verfrissende duik nemen. Met een constante doorstroom van natuurlijk fris stromend bergwater. Daarnaast zijn er nog tal van natuurlijke zwemwatertjes in de buurt, al dan niet in combinatie met een wandeling. Bergbeken, meertjes of rivieren. 

Nieuw & schoon sanitair

De vroegere veestal is in 2012 omgebouwd tot een mooie sanitairruimte met karakteristieke kenmerken. Ruime warme douches zónder douchemuntjes.     

Buitendouches

Op het terrein vind je ook nog een aantal eenvoudige ‘boeren buitendouches’, 100% zonneverwarmd; ecologisch verantwoord douchen met het beste uitzicht ooit.

Stroom

Verspreid over het terrein zijn een tiental stroompunten. Meenemen van eigen verlengkabel is aan te raden. Grote stroomvreters zoals waterkokers en föhns kan onze stroomvoorziening helaas niet aan.

Prijzen en reserveren

Geopend van 1 mei tot 15 oktober.
Reserveren is zeker niet verplicht op Quinta Rural maar absoluut (en vooral in het hoogseizoen) aan te raden. Vooral omdat we een kleine camping met ruim verspreide kampeerplaatsen, zijn we in de zomer snel volgeboekt.
Vermeld in het contactformulier zeker de aankomstdag, de vertrekdag, aantal personen, soort kampeermiddel en of je al dan niet stroom wenst.

Kampeerplek hoogseizoen (juli en augustus)

+ 2 personen: 25 euro
+ 3 personen: 30 euro
+ 4 personen: 35 euro
+ 5 personen: 40 euro
+ 6 personen: 40 euro (6de persoon gratis)

Extra kampeeruitrusting (bv. bijzettentje, partytent, daktent e.d. ) + 5 euro

Inclusief:
ruim gelegen kampeerplaats voor 1 kampeeruitrusting
parkeerplaats auto aan de voorzijde
schone, recente sanitairruimte met hete douches (zónder douchemuntjes) en toiletpapier
gebruik van alle faciliteiten & diensten
honden gratis in overleg
kinderen tot 2 jaar gratis

Exclusief:
stroom: 3.50 per nacht in hoogseizoen, 2.50 in laagseizoen. Beperkt aantal plaatsen.
Korting mini-kampeerder hoogseizoen
Kleine tentplekjes voor de lichtgewicht reiziger: 1 of 2 personen met kleine tent 20,- / nacht (auto gratis aan de voorzijde parkeren.)
Korting laagseizoen
Verblijf 0-7 nachten: 10% korting
Verblijf langer dan 7 nachten: 20% korting

Op alle reserveringen zijn de algemene voorwaarden van Quinta Rural van toepassing.

Wil je meer weten over wat er op de quinta te doen en te vinden is? Lees dan verder  bij ‘Op de Quinta‘.
Neem zeker een kijkje bij ‘De omgeving’ om te zien wat je zoal kunt ondernemen tijdens je vakantie op Quinta Rural.

kleinecampingportugal