Paardrijden

Paardrijden op vakantie in Noord Portugal

Spannende paden doorheen de bergen volgen, het heerlijke geluid van hoefgekletter op de oude dorpswegen, een mooie bosrit maken, je rijvaardigheden bijschaven of zelfs zwemmen met de paarden?! Bij Horse & Move is dit alles mogelijk, onder professionele, erkende én Nederlandstalige begeleiding op ervaren paarden.  Alleen de route erheen is de moeite al waard (langs stuwmeren en bergen!).
Neem zeker je zwemkleding mee want de boerderij van Bibi & Cas ligt pal aan het meer!

 

Prijzen

  • Bergrit              2h  – 45,00 eur pp.
  • Dorpsrit         1.5h- 40,00 eur pp.
  • Vrijrijden      30min- 15,00 eur pp.
  • Les                  30min- 20,00 eur pp.
  • Zwemmen met paarden    2h  -55,00 euro pp.  –   Met lunch en relaxtijd  70,00 euro pp.

Meer info & reserveren via b.stavleu@hotmail.com of telefonisch : 00351-963096806  (gsm)

 

En onze eigen paarden dan?

In het verleden was het ook mogelijk om vanaf Quinta Rural mooie paardrijtochten te maken. Daar onze eigen privé-paarden echter fijngevoelige dieren zijn, bleken ze niet voor elke ruiter geschikt te zijn. Een goed, nee zelfs beter alternatief, zijn de paardrijritten bij Horse & Move.
Inmiddels zijn al onze paarden, op één na, ‘uitgevlogen’ naar nieuwe baasjes in Duitsland en Frankrijk en is de kudde aangevuld met een zachtaardig Portugees ezelras.
Rob, het enige paard tussen de ezels, wordt enkel nog sporadisch ingezet bij paardentherapie. De Paso Peruano is namelijk een bijzonder ras;  met een paar extra ´versnellingen´ (tolt) en een speciaal karakter; lief, respectvol maar een beetje afwachtend en zeer gevoelig.  Hierdoor zijn ze ´op de grond´ geweldig met kinderen en helpen ze zelfs mensen van hun paardenangst af.
De ezels en het paard hebben hun eigen ruime terrein, aangrenzend aan de camping. Doch ze komen regelmatig even snuffelen of grazen rondom de camping. Vanuit je tent kun je dan het natuurlijke gedrag van deze dieren bestuderen. Af en toe zorgen ze met de galoppades in hun wei voor wat stof, maar dat maken ze ruimschoots goed door hun prachtige aanzicht.

SAM_3301

 

paardensammerlijn

 

 

paardkaren

 

125