In het spoor van de geitenhoedster: kleinschalige ruitervakantie herfst 2015

Te voet is de ontdekkingstocht door de Serra da Cabreira al prachtig, tijdens een trektocht te paard voel je je zowaar koning te rijk. Een ervaring die we graag met jullie willen delen.

Natuurlijk geheel in ´Quinta Rural stijl´ : kleinschalig, back-to-basic, speels genieten, op avontuur, met respect voor mens, dier en natuur.

 • Van … tot (einde zomervakantie) en van … tot..  (herfstvakantie) organiseren wij een ´100% family´ ruitervakantie.
 • Van … tot … organiseren wij een ´couples´ ruitervakantie
 • Van … tot… organiseren wij een groepspaardrijvakantie waarbij je je individueel kunt aansluiten.

paardensammerlijn

 

Mogelijke arrangementen

Onderstaande arrangementen zijn het hele jaar mogelijk m.u.v. het hoogseizoen (dus m.u.v. juli en augustus).
In juni & september is verblijf mogelijk op de camping, in een gastenkamer (Quarto Azul of Quarto Verde), in de Eco-Lodge (stroleemhuisje) of in een Boerenleeftent.
Tijdens de overige maanden raden wij de gastenkamers of de Eco-lodge aan.

Aantal personen: Minimaal 2, maximaal 5 personen.
Niveau: afhankelijk van jullie eigen niveau. Ook als totale beginners ben je van harte welkom mits je bereid bent om eerst onze introductie les te volgen.
Data: in overleg (liefst ruim op voorhand)

Je kunt kiezen voor een 4-daags verblijf met 2 tochten of een 7-daags verblijf met 4 tochten.
Ook heb je de keuze tussen enkel logies of op basis van volpension (logies + ontbijt, lunch, diner).
Nederlandssprekende gids op alle tochten inbegrepen.

 • Voorbeeld Lang weekend
  Dag 1: aankomst vanaf 15,00 uur
  Dag 2: Trilho do Monte
  Dag 3: Trilho do Vale
  Dag 4: Vertrek voor 11.00 uur
 • Voorbeeld Week
  Dag 1: aankomst vanaf 15,00 uur
  Dag 2: Trilho do Monte
  Dag 3: Trilho do Vale
  Dag 4:
  Dag 5: Vrije dag voor mens & paard (deze dag géén volpension).
  Dag 6:
  Dag 7: Vertrek voor 11.00 uur (indien volpension: ontbijt)

Onze paarden

Onze paarden leven een zo natuurlijk mogelijk & paardvriendelijk leven: Dus niet opgesloten in ´mooie´ boxstallen met beperkte bewegingsvrijheid, maar fijn samen in kuddeverband, met een groot & divers terrein tot hun beschikking alsook een open inloopstal zodat ze zelf kunnen gaan en staan waar ze willen.
Ook tijdens het rijden proberen we zo paardvriendelijk mogelijk te zijn. De paarden zijn níet van (nadelige) hoefijzers voorzien doch worden ´natuurlijk bekapt´ zodat hun hoeven steeds sterker en gezonder worden.
Er wordt enkel bitloos gereden, d.m.v. hoofdstellen die een lichte druk op het paardenhoofd geven.
(Mocht je meer willen weten over de nadelen van hoefijzers en bit, of de voordelen van natuurlijk bekappen en bitloos: even googlen en je vindt een schat aan informatie.)

3 Van onze paarden zijn Paso Peruano´s, een zogeheten ´gangenpaard´. Naast stap, draf en galop beschikken ze nog over extra gangen. Boterzacht voor de ruiterrug en zeer tredvast. Ze hebben een gevoelig en respectvol, temperamentvol maar zachtaardig karakter.
Naast de ´pure´Paso´s, vind je hier ook nog een struise jongedame, kruising tussen een Paso en een Garrano (lokaal Portugees bergpaardje. Klein, compact, stoer en sterk). Ook de Engelse variant hiervan, een coole en aanhankelijke Connemara ruin, versterkt ons team.
Al onze paarden meten tussen de 1,45 en 1,55 m schofthoogte. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor grotere of zwaardere ruiters. Momenteel zijn we nog op zoek naar een geschikt groter en forser paard (Lusitano) zodat ook deze ruiters kunnen genieten van deze unieke ervaring in de bergen.

 

Tempo & niveau

Tijdens de ritten passen we ons ritme aan. Aan de ruiters, aan de paarden en aan de mogelijkheden van het terrein. Respect voor mens, dier en natuur staat altijd op de eerste plaats, precies naast ´simpelweg genieten.
Toch zal het grootste gedeelte van de trails in stap, draf en/of tôlt gereden worden. Dit doen we, voor onze eigen veiligheid (we rijden tenslotte in de bergen, op vaak oneffen ondergrond, met spannende paadjes) alsook die van de paarden. Bijkomend voordeel is dat je zo al het moois in je omgeving volop in je op kunt nemen.