4×4 rijden in de Alvao

Het mag een beetje tegenstrijdig lijken, als natuurliefhebber rondtoeren met een 4×4 auto.
Doch de logica en betovering van het terreinrijden worden al snel duidelijk in dit uitgestrekte off road-paradijs.

Met het risico in herhaling te vervallen: Noord Portugal kent vele prachtige, verborgen plekjes die je enkel weet te vinden met een gids of een goede beschrijving. Niet zelden zijn ze enkel te bereiken via geitenpaadjes (te voet) of via lange, kronkelige zand- of steenpaden ´in the middle of nowhere´.
In deze laatste categorie, is de 4×4 onze ideale partner.

 

 

Jullie gidsen zijn Antje & Kees, een bevriend Nederlands stel, wonend in het natuurpark de Alvao (en dit ondertussen op hun duimpje kennend).
Met hun ruime ervaring op het gebied van terreinrijden en hun goede kennis van de regio bieden ze 2 mogelijkheden aan;

  • Ben je zelf 4×4 rijder en kom je met eigen terreinauto deze uitdagende omgeving verkennen? Antje & Kees zijn dan graag jullie gids en voorrijder.  Tenslotte moet je maar nét weten welk paadje daadwerkelijk tot iets leidt, welk traject de moeite waard is, en of de moeilijkheidsgraad past bij je auto en kunnen. Ook in geval van ´pech´ is een gids met extra auto zeer handig. Zij rijden dan met één van hun eigen auto´s alsook een koelbox met wat broodjes, beleg en drinken mee.
    De kosten hiervoor zijn € 60,00  (informeer naar de prijzen en mogelijkheden voor groepen)
  • Ben je zelf niet in bezit van een terreinwagen maar lijkt het je wat om Portugal ook buiten de gebaande paden te leren kennen? Antje & Kees zijn dan jullie gids én chauffeur.  Met twee van hun terreinwagens trekken jullie erop uit. Wederom met een koelbox gevuld met broodjes, beleg & drinken. Het parcours kan in overleg aangepast worden: eventueel zou je kunnen kiezen voor een combinatie off road / on road. Bijvoorbeeld naar Fisgas, Ermelo en rit door de Alvaõ, naar  Amarante, of Quimaraes, Casa do Mateus, waar de tuinen in de zomer ook heel mooi zijn. En zo zijn er nog heel wat meer mogelijkheden.
    Maximaal aantal personen: 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen.
    De kosten hiervoor zijn € 100,00  (informeer naar de prijzen en mogelijkheden voor groepen)

 

Hoe kun je reserveren?

Om zeker te zijn van een 4×4 avontuur, is het aan te raden om deze op voorhand vast te leggen.
Je kunt dit doen door een mail te sturen naar de gidsen:
Vermeld even de gewenste dag, of jullie met eigen 4×4 komen of niet, het aantal personen, en indien van toepassing, je 4×4 ervaring.