Gratis wandeling met lokale gids in laagseizoen

Wandelen in Noord Portugal

Met een lokale privé-gids het ruige berglandschap doorkruisen, onder begeleiding van erkende wandelgids en bioloog de ontluikende flora en fauna ontdekken, of met alle inside information door het oude Porto struinen: dé manier om Noord-Portugal te verkennen.

Wie in het laagseizoen in de maanden mei, juni, september of oktober een verblijf van 5 dagen of langer boekt, krijgt van ons één van onderstaande wandelingen met lokale privé-gids aangeboden.


Je kunt de Serra Cabreira en omgeving komen ontdekken met je eigen kampeermiddel: hoewel we een kleine camping zijn, uit zich dit enkel in de kleinschaligheid: je kampeerplek is omgeven door een zee aan ruimte en prachtig uitzicht over de vallei.

Voor wie van kamperen houdt, maar door het reizen met vliegtuig nauwelijks kampeeruitrusting zou kunnen meenemen, hebben we compleet ingerichte robuuste leeftenten (de boerenversie van glamping).

Daarnaast kun je ook nog kiezen voor onze duurzame eco-lodge: natuurvriendelijk gebouwd stroleemhuisje.
Sfeervol ingericht en een uniek 180 graden uitzicht.

Vanaf 2016 zullen wij ook enkele goedgekeurde ‘alojamento local‘ in de directe omgeving in bemiddeling nemen. Het gaat hierbij meestal om ruime B&B kamers in huis bij Portugese families, van alle gemakken (en sociale contacten) voorzien, soms betreft het een volledige woning.

 

Enkele voorbeelden van gegidste wandelroutes:

  1. Natuurwandeling UZ
  2. Natuurwandeling Agra
  3. Natuurwandeling Moscoso
  4. Natuurwandeling Cambezes
  5. Natuurwandeling Juguelhe
  6. Natuur- en dorpswandeling Salto
  7. Stadswandeling Porto ontdekken (onder voorbehoud)
  8. Stadswandeling Porto centrum (onder voorbehoud)

 

Hou er rekening mee dat we, in het geval van externe gidsen, even tijd nodig hebben om een en ander met hen af te stemmen. Indien je je verblijf korter dan een maand op voorhand boekt, kan het zijn dat de desgewenste gids reeds andere afspraken heeft. Geef daarom altijd een eerste en een tweede voorkeur op.

Natuurlijk hebben we nog heel wat routes die jullie op eigen houtje kunnen doen. Sommige wandelroutes startend vanaf camping Quinta Rural. Voor het startpunt van de overige routes is eigen vervoer raadzaam. Wandelroutes in de Serra da Cabreira, in natuurpark de Geres, in natuurpark de Alvao en in omliggende dorpen, van verschillende lengtes en niveaus. Ook een aantal zeer kindvriendelijke wandelingen (langs beekjes, riviertjes en watervalletjes).